Imbassaí-Bahia: kilometers lange verlaten bounty-stranden.
Het verhaal gaat -en ook de ouderen in Imbassaí weten het alleen van 'horen vertellen'- dat ergens begin vorige eeuw op een met parafiet volgeladen smokkelschip brand uitbrak. De bemanning trachtte de kust van Imbassaí te bereiken en aangekomen bij de branding volgde een ontploffing. Sindsdien ligt het schip, op ongeveer één kilometer noordwaarts van het dorp, half ingegraven in het strand. Onder water en dus niet te zien bij vloed, maar onder de blote hemel bij eb. Het is de enige ándere'attractie', op sommige rotsvormingen na, die de strandwandelaar zal tegenkomen.
De werkelijk attractie is natuurlijk het strand zelf, bij eb wel 100 meter breed. Of je vanuit Imbassaí noord -of zuidwaarts loopt, het meest waarschijnlijke is dat je er niemand zal tegenkomen. Op nog weinige plekken ter wereld is het mogelijk om kilometers tropisch strand, afgeschermd door ontelbare kokospalmen, vrijwel geheel voor jezelf te hebben. Maar ook bij de strandtentjes ter hoogte van Imbassaí zelf is het goed vertoeven. Met het gebruik van een consumptie kun je gratis gebruik maken van een ligstoel of een tafeltje met parasol.
In de zomermaanden januari en februari is het mogelijk om in de vroege ochtenduren kleine en pasgeboren zeeschildpadjes te zien die hun weg naar de branding proberen te vinden. In de wintermaanden juli en augustus kan het voorkomen dat je vanaf het strand jubarte-walvissen op speelse wijze in de oceaan ziet springen. Een waarachtig spectakel is als je de zon in de vroege morgen (ongeveer half zes) uit de oceaan ziet rijzen. Minstens even mooi is op de dag van volle maan. Met zonsondergang (ongeveer 6 uur 's middags) zie je dan een vuurrode maan uit de oceaan rijzen. Voor informatie over eb en vloed en volle maan, zie de pagina >>Useful Information>>.