Imbassaí-rivier, Bahia-Brazilië.
De Rio Imbassaí (ook wel de Barroso-rivier genoemd) is de levensader van het dorp en de omgeving. Op sommige plekken is hij erg smal en even verderop weer hemelsbreed. Op de meeste plaatsen is het water glashelder en door wijs gebruik van de plaatselijke bevolking kent de rivier vrijwel geen vervuiling.
Op uitzondering van enkele gezellige strandtenten, daar waar de rivier de oceaan in stroomt, zijn de marges van de rivier vrij van bebouwingen. In de regenmaanden juni en juli komt het regelmatig voor dat hij buiten zijn oevers treedt.
Sinds kort kent het dorp bruggetjes om de rivier over te steken om op het strand te komen. Voorheen moest je noodzakerlijkerwijze dóór de rivier. Ook bestaat de mogelijkheid je te laten overzetten door een 'jangada' vlot die met een lange paal wordt voortgeduwd.
Het is vrij gemakkelijk hele scholen kleine vissen te zien en verborgen tussen de rotsen onder water wordt vaak 'pitú' (een soort kreeft) en garnalen gevangen. Het is volstrekt ongevaarlijk om in de rivier te zwemmen.
De oevers van de rivier hebben een grote verscheidenheid van flora en fauna en dat maakt een ontspannen kajak-trip over de rivier zeer de moeite waard. >>Zie meer>>