Toeristische projecten en investeringen aan de noordelijke kust van de braziliaanse deelstaat Bahia.
De 'Costa dos Coqueiros' (kokospalmen-kust) wordt langzaam maar zeker 'ontdekt'. Het is een enkele honderden kilometers lange kust met ongerepte eenzame witte stranden, meren, riviertjes, bossen en uitgestrekte duinen. Om de zoveel kilometer zijn er kleine schilderachtige dorpjes, waarvan Imbassaí er maar één is. En dat 365 dagen per jaar onder de tropische zon en in een land met politieke en ekonomische stabiliteit, waar terrorisme een onbekend fenomeen is en geen aardbevingen, tsunamis en orkanen plaatsvinden. Kortom, een gebied met een ongekend toeristisch potentieel. Dat is nu ook ontdekt door de grotere braziliaanse en internationale projekt ontwikkelaars.
In een straal van 15 kilometer rondom Imbassaí zijn er enkele investeringen (afgebouwd, in uitvoer of nog op de tekentafel) in toeristische projekten in de orde van grootte van méér dan één miljard euros. Toch is er nog geen sprake van massa-toerisme. Vanuit de federale overheid gelden strenge richtlijnen met betrekking tot milieu en bescherming van de flora en fauna. Hoogbouw is verboden, evenls het bouwen op of in de onmiddellijke nabijheid van het strand.
In Imbassaí zelf, tegen het dorp aan, heeft de portugese groep 'Reta Atlântico' een residentieel park gebouwd, 'Reserva Imbassaí', met honderden luxueze huizen en apartamenten.
De spaanse groep Fiesta bouwde daarnaast een luxueus hotelcomplex met meer dan 500 kamers, een spa en verschillende restauranten, waaronder een indiaans en japans restaurant. Zeven kilometers zuidwaarts van Imbassaí is begin 2006 het eerste hotel van de spaanse groep Iberostar geïnaugureerd. De constructie van meerdere hotels is in volle gang. Al sinds enkele jaren funktioneert 15 kilometer noordwaarts van het dorp het luxueuze toeristisch complex 'Costa de Sauipe' en is er een residentieel park van de braziliaanse ontwikkelaar 'Odebrecht' in aanbouw. Op de tekentafel ligt een omvangrijk toeristisch projekt van een italiaanse groep, ook in de nabijheid van Imbassaí.