Veel gestelde vragen  
Heb ik inentingen nodig? Nee, inentingen zijn niet nodig en niet vereist. Malaria komt in Bahia niet voor. Brazilië vereist alleen van binnenkomende passagiers uit sommige Latijnsamerikaanse en Afrikaanse landen een inenting tegen Gele Koorts.
Hoe is het weer daar? Bahia heeft een tropisch klimaat. Het hele jaar is er een temperatuur tussen de 25 en 30 graden. Zelden is het ónder de 25 graden en het komt ook weinig voor dat de termometer boven de 30 stijgt. Er is vrijwel geen verschil tussen zomer en winter. Gedurende de maanden juni en juli is het de regentijd. Maar de regen valt vrijwel altijd na zonsondergang. Overdag is het meestal gewoon 'strandweer'.
Wat houdt Vol Pension in? Vol Pension dekt alles: Onderkomen in een chalet of een eigen kamer met badkamer, alle maaltijden en drankjes. Alléén vervoer en alcoholische drankjes worden extra in rekening gebracht.
Hoe kom ik van het vliegveld naar 'Sitio Imbassaí'? Van het vliegveld van Salvador is het een uur rijden. We kunnen u ophalen met ons eigen transport. Kosten 70 Euros, hetgeen gedeeld kan worden als er meerderen tegelijkertijd aankomen.
Hoe ver is het naar het strand? Ongeveer 2,5 kilometer. U kunt het lopen, maar we kunnen u ook even brengen en halen. Het is maar 3 minuten rijden.
Moet ik vooruit betalen? Ja, een vooruitbetaling van 25 % is nodig om een reservering te kunnen bevestigen.
Hoe kan ik het beste betalen? We accepteren alleen cash: in USD, Euro of braziliaanse Real. Met Dollars en Euros kun je bij wisselkantoren terecht. Credit-cards worden op veel plaatsen geaccepteerd. Er is een pin-automaat op het vliegveld en in Praia do Forte (10 km van Sítio Imbassaí). Travel-cheques worden niet aangeraden (10 % minder).
Hoe is het water, kan ik dat rutig drinken?
Het water komt uit onze eigen bron en is van uitstekende kwaliteit. Het is niet alleen ook lekkerder, maar ook kwalitatief beter dan mineraalwater uit een fles. We hebben het door een laboratorium laten analiseren. Op twee plaatsen op het terrein staat immer gekoeld water tot uw beschikking
Wat is het voltage? We hebben hier standaard 110V. Doch, we hebben op enkele punten (niet in de chalets of kamers) 220V voor bv het opladen van een mobieltje etc.
Zijn er veel muskieten? Er zijn muskieten en muggen, afhankelijk van de tijd van het jaar en meestal na een regenbui. Overdag heeft u daar geen last van. Vlak na zonsondergang is het voor sommige mensen verstandig een lange broek en lange mouwen te dragen. Alle bedden zijn voorzien van een muggennet.
Hoe staat het gesteld met de veiligheid? Zowel bij ons, almede in het dorp en op het strand is het absoluut veilig. Criminaliteit komt zo goed als niet voor. U kunt dag en nacht veilig over straat lopen..